Ja, meget race bliver det jo ikke til i en Corona tid, så vi må jo finde på alternativer. Min veninde og jeg blev stærkt inspireret af vores danske verdensmester Mads P, som var draget på sin egen “Tour of Denmark”. Så vi drog ud på en cykelrejse gennem det danske land, København – Skagen

Vi pakkede vores landevejscykler med kun de højest nødvendige i bikepacks. Første dag lød, fra København til Svendborg, 250 km. Og det var bestemt ikke Danmarks bedste side vi blev mødt af. Konstant regne og en stabil modvinde, fulgte os hele vejen ned gennem sjælland, og videre til de fynske alper. En tur på gode 9 timer, men humøret var nu højt.

På dag nr.2 skulle vores trætte ben nu transportere os fra Svendborg til vejle, 135 km. Men idag var vejret en helt anden snak! Vindstille og høj sol var på menuen, med selskab fra nogle af vores gode fynske venner. Vi mødte flere højdemeter, hvilket gjorde turen nærmest mindst ligeså hård som dagen før.

På dag nr.3 skulle vi nu mod Ry. Her blev det “Kun” 106 km og gode 1000 hm. Vi anså det som vores hviledag og benene fik lov at leve lidt igen. Vejret var stadigvæk med os!

Nu gik turen mod Nykøbing Mors, dag nr.4. Vejret var skønt, humøret var højt og hvad mere kan man så be om. Vi bliver i løbet af turen gang på gang overvældet hvad Danmark har at byde på. Jylland er jo kæmpe stort og byder på uendeligt meget smukt natur. Vi kunne snildt cykle 50 km uden at møde en sjæl. Her blev det til 145 km og igen de gode jyske højdemeter på omkring de 1000 hm

Dag nr.5 blev vores sidste og uden sammenligning smukkeste. Den jyske vestkyst har noget helt specielt at byde på og kan ikke sammenlignes med noget andet vi kender. Turen gik på Danmarks nordligeste, Skagen, gennem det smukke Thyborøn. Første og sidste dag i medvind blev til 175 km, med snit på 31 kmh. Fantastisk måde at afslutte en perfekt Danmarkstur!!!