Jeg var endnu engang så heldig at være udtaget til at repræsentere Danmark i team relay, denne gang til EM i Schweiz. Holdet var opbygget en smule anderledes i denne omgang, eftersom at stafetten ved VM, ikke gik efter bogen.

Holdet bestod i denne omgang af; Malene Degn(Elite k), Simon Andreassen(Elite m), Sofie Heby(u23 k), Alexander Young(u23 m) og Oliver Vedersø (u19 m). Holdet blev lavet en smule om, ud fra hvem der havde gjort det bedst i vores tidligere løb.

Vi var noget mere motiveret og klar i denne omgang, grundet vi allesammen havde en bedre følelse på denne rute. Vejret var også langt bedre og det var bestemt en mere løftet holdstemning.

Vi lagde taktiken om fra løbet til VM, og besluttede at sende vores stærkest (drengene) afsted først og i den forbindelse give os piger mere ro på sporet. Ved at sende drengene først undgik vi umiddelbart at skulle ligge og overhale og være med i de første mest hektiske omgange.

Vores første mand afsted var Simon Andreassen, som jo var vores store world cup stjerne, efter sejren i Nove Mesto. Han fik på første omgang taget føringen og sendt vores næste man, Alexander Young ud som nr.1. Det krævede sin rytter at bevare den placering, men han formåede at sende vores næste Oliver Vedersø ud med ydeligere forspring. Nu skulle jeg så afløse Oliver i stafetten, og blev sendt afsted med over 2 min ned til, italien der lå nr.2.

Presset var ligepludselig noget højere, nu når vi lå som førende land i løbet. Stemningen var en helt anden, som de førende i løbet og der var en del mere opmærksomhed fra publikum. Det var super vildt og virkelig fedt bare at have sporet for sig selv, og forsøge at gøre så hurtigt man nu kunne. Jeg holdte min placering og kom ind med et meget lille tidstab, sammenlignet med den nærmest katastrofale danske præstation til VM.

Jeg sender Sofie Heby afsted med en føring på over 2 min, i kæmpe håb om hun holder placeringen. Der var ingen tvivl om at vi nu virkelig troede på podiet! Sofie kommer ind med en lille forøgelse til vores forspring. Nu mangler vi kun Malene Degn, som skal kæmpe for hullet. Hvad vi godt vidste var at Malene blev sendt ud sammen med de andre nationers Elite mænd. De havde prioriteret ryttere anderledes, så vi vidste godt at chancen for hun blev hentet var der. Men vi troede nu alligevel enormt meget på det!

Malene køre et flot løb, men bliver desværre slået af Italien, Frankrig og Schweiz, helt tilsidst. Super ærgerligt at tabe med kun et par sekunder til podiet, men det var jo en hold præstationer og alle kæmpede hvad de kunne! Vi bliver nr.4, med 19 sekunder til tredje pladsen.

Close, but no cigar…