Så blev det nu igen endelig tid til årets højdepunkt… SCOTT H12! 

Der er fra min side absolut ingen tvivl om at det er nok det fedeste årlige event og noget jeg ser meget frem til hvert år. Det var det første løb jeg kørte for mange år siden og har stillet op med et hold næsten hvert år lige siden. 

Løbet fungerer på den måde at vi kører i hold af 4 mand og så skifter man i stafet i 12 timer fra kl.9-21. Ruten var i år 12 km og bestod primært af singletrack.

Jeg har tidligere primært stillet op på mix-hold, men i år var der ingen tvivl om at vi skulle da klart stille det ultimative pigehold til start. Min træningsmakker Kirstine og jeg, gik hurtigt i gang med at søge efter andre hurtige piger i klubben. Vi er jo faktisk ikke så mange unge piger DMK ud over os, men vi fik skrevet til to “voksne” kvinder i klubben og de var så klar på at være med på vores team.

Næsten obligatorisk for arrangementet er det høje solskinsvejr og de korte rør, men det var noget anderledes det vi stod op til i år… da vi stod op sneede det og så kunne man kende Danmark igen. Vi lod os ikke slå ud for vi tænkte de nok skulle vende igen. 

Vi sendte første mand afsted og fik fra start lagt os godt i front. Eftersom det er et stort løb og der er deltagere i alle former og størrelser, var den største udfordring først på dagen at skulle overhale de folk man begyndte at lappe allerede efter første omgang. 

Allerede efter vores to første ryttere, var vi lagt godt i front og førte med omkring de 5-7 minutter ned til nr.2. Så dagen startede skønt og nu handlede det for os bare om at forsøge at øge hullet ned til nr.2 så vidt muligt. Vores tider var stjerne gode og stabile, der var ingen tvivl at vi alle kæmpede det bedste vi havde lært på vores omgange. 

Hullet ned til nr.2 blev større og større, og vores egne tider blev vildt nok, hurtigere og hurtigere. Da vi rundede 10 timer skulle man måske tro at benene var helt færdige, det troede jeg ihvertfald selv… men jeg endte med at sætte min hurtigste tid den dag og kørte en strid og hård kamp mod min træner denne omgang. 

Vi havde en fest hele vejen igennem og vores motivation var på toppen fulde 12 timer. Vi fik på vores sidste omgang lagt de sidste minutter til og vandt altså med én hel omgang til nr.2!

Min barnedrøm gik i opfyldelse om ikke bare at komme på podiet, men at stå på toppen til mit yndlings cykelløb! Det var en champagne fest og en super fed afslutning på en skøn dag.