Så blev det endelig dagen jeg har gået og ventet på i efterhånden lang tid. Årets første Shimano Liga. Som nævnt i et tidligere opslag er Shimano Ligaen højdepunktet for os danske elite MTB-ryttere. Jeg er jo rykket op i U19-pige, hvilket også betyder at det ikke bare er et DCU(Dansk Cykel Union) løb, men et UCI(Union Cykliste Internationale) løb. Internationalt køre jeg nu som ‘junior’ hvilket betyder at jeg har mulighed for at vinde UCI-point og pengepræmier. 

Dagene op til løbet har jeg virkelig været spændt, men også glædet mig helt utroligt meget til at skulle køre på hjemmebane i Geels Skov. Min træner og jeg havde lagt mit træningsprogram op til løbet så jeg ville få mest ud af benene som muligt. Min start gik 11.36 og vi var så heldige at blive sendt afsted med Dame A, deriblandt Worldcup ryttere og andre olympiske mestre. 

Starten blev skudt afsted og jeg kom egentlig ikke specielt godt fra start, men de lange hårde opkørsler skulle vise sig at blive min fordel. Fik hamrede igennem og placeret mig godt i feltet inden vi kom ind på singletracket hvor det er noget sværere at få overhalet. Der lå jeg sådan set meget godt og fik lavet større og større hul til dem bag mig. Jeg havde svært ved at hænge på de hurtigste i min klasse, jeg valgte at slippe dem og fokuserede på at holde mine andre konkurrenter bag mig. Jeg havde virkelig en stærk dag i benene og tekniske kørte det bare for mig. 

Jeg kom ind på en 3.plads, hvilket er min til dato bedste placering og uden tvivl et mål jeg har drømt om længe, og så ovenikøbet første løb som U19. For bare et år siden var det et decideret urealistisk mål bare at ligge top 5 og nu stod jeg her på skamlen til første liga-løb i år. Jeg har aldrig følt mig så motiveret for at træne og kæmpe videre for min udvikling. 

Der er bestemt ingen tvivl om at, det at jeg har fået min nye cykel af Cykeleperten har været et kæmpe boost til at rykke mit niveau teknisk og ikke mindst et enormt boost for min motivation. 

Når ja, og i weekenden står den jo på Scott H12 i Nødebo, med det stærkeste DMK pigehold – Look out for ‘Kirstines Bitches’