World Cup – Nove Mesto

Vi ankommer i det tjekkiske en uge før selve løbet. Vejret er ikke med os de første dage, men begynder at klare op, jo tættere vi kommer på vores løb. Ruten er teknisk primært bestående af rockgardens nedad, og rodopkørsler opad. Så vejret spille er væsentlig rolle på netop denne rute. Det er koldt, men til at overskue

Jeg har løbsstart kl.10, hvilket er et perfekt tidspunkt for mig, da jeg er morgenmenneske og solen er så småt begyndt at varme. Vi er omkring 50 piger til start. Jeg er placeret med nr. 44, hvilket er langt tilbage i feltet. Men det gør mig nu ikke så meget, da jeg aldrig har oplevet at startplacering alligevel kommer til at afgøre et løb.

Vi bliver skudt afsted på et startloop, af brutal grad. Lange grusopkørsler skiller de svageste fra, men er også så hektiske at det rent faktisk er svært at bevæge sig fra sin position.

Jeg kommer ud på første omgang som nr.36, hvilket jeg ikke oplever så meget i øjeblikket. Men nu var løbet for alvor igang. Det handlede primært om at holde hovedet koldt på de tekniske nedkørsler og så ellers bare hamre igennem opad. Det er muligvis også min styrke, at træde igennem. Jeg får hentet placeringer på hver omgang og bevæger mig langsomt op gennem feltet.

Jeg slutter som nr.20, hvilket jeg er tilfreds med. Jeg gjorde mit bedste og fandt et godt flow gennem løbet.

Stor stor oplevelse

Klara Sofie